Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-تبریز-به دعوت مدیران گردشگری و فعالان صنعت توریسم جمهوری نخجوان و با مدیریت رشید رجب پور رئیس هیئت مدیره انجمن دفاتر خدمات مسافرتی آذربایجانشرقی و اعضای هیت مدیره آن؛،تعدادی از مدیران دفاتر آژانس هواپیمایی و توریستی کشورمان از جمهوری نخجوان بازدید به عمل آوردند .

به گزارش خبرنگار خبرنگار ما از آذربایجانشرقی؛ در این سفر دکتر سعید ایمانی از فعالان خوش فکر حوزه گردشگری و ازکارکنان اسبق سفارت ایران در جمهوری آذربایجان که بیش از 26 سال اقامت درجمهوری آذربایجان دارد این تیم را همراهی می کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این سفر مراکز زیر با راهنمایی تورگردان های نخجوان مورد بازدید قرار گرفت.

موزه حیدر علی اف
میدان پرچم ملی نخجوان
 مقبره مؤمنه خاتون
 دریاچه باتابات نخجوان
 غار اصحاب کهف
 موزه دولتی فرش نخجوان (خان سارایی)
 مسجد جامع رسول الله
 مقبره حضرت نوح (ع)
موزه تاریخ و مردم شناسی نخجوان
 برج ساعت شهر نخجوان
بازدید از شهر اردوباد
 دریاچه باتابات و ...

یکی از توابع خود مختار جمهوری نخجوان که شامل 8 شهر و 203 روستا می‌شود شهر نخجوان واقع در کشور آذربایجان است. این شهر که در مرکزیت جمهوری نخجوان واقع شده از شهرهای مهم و پر جمعیت جمهوری آذربایجان است. گردشگران و توریست‌هایی که تا به حال به نخجوان سفر کرده‌اند آن را یکی از زیباترین مقاصد شرقی جهان می‌دانند. اگر شما هم تصمیم دارید یک مسافرت ایده آل از هر نظر را تجربه کنید می‌توانید با خرید اینترنتی بلیط هواپیما هم در هزینه‌ها صرفه جویی کرده و هم چند روزی را به دور از دغدغه‌ها و روزمرگی در شهر نخجوان سپری کنید.
این شهر دیدنی‌ها و جاذبه‌های گردشگری متعددی دارد که در ادامه می‌خواهیم به هر چیزی که لازم است درباره آن بدانید بپردازیم. البته قبل از هر چیز باید بگوییم که شهر نخجوان شهری کوچک با مساحت 12 تا 15 کیلومتر مربع است که بازدید از آن تنها به دو الی سه روز زمان احتیاج دارد. به همین علت می‌توانید با یک برنامه ریزی مناسب از تمام جاذبه‌های گردشگری شهر نخجوان دیدن کنید. این شهر غارهای نمکی و چشمه‌های معدنی فراوانی دارد که هر کدام می‌تواند ساعاتی از سفر شما را به خود اختصاص دهد. این یادداشت برای انتخاب تور گردشگری نخجوان نیز می‌تواند شما را یاری دهد. اگر می‌خواهید این شهر تاریخی را بیشتر بشناسید تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

مقبره مؤمنه خاتون

در اولین قسمت از معرفی جاهای دیدنی شهر نخجوان باید از نماد این شهر نام برد. مؤمنه خاتون همسر بنیان‌گذار سلسله اتابکان آذربایجان بوده و مقبره او امروزه یکی از مهم‌ترین مناطق گردشگری نخجوان به شمار می‌رود. مقبره مؤمنه خاتون در سال 1998 در سازمان جهانی یونسکو به ثبت رسید و با توجه به اهمیت تاریخی و فرهنگی بالای خود منطقه مناسبی برای گشت و گذار است. در زمان ورود به این آرامگاه می‌توانید ظرافت ساخت و خط‌های کوفی حک شده روی مصالح را ببینید. این مقبره به قدری برای جامعه تاریخی و فرهنگی مهم است که در سال 1996 تا سال 2006 تصویرش روی اسکناس چاپ می‌شد. منطقه گردشگری مؤمنه خاتون شامل دو بخش است که شامل برج مؤمنه خاتون و محوطه مقبره می‌شود.

دریاچه باتابات نخجوان

دریاچه باتابات نخجوان می‌تواند تمام چیزی را که از یک پیک نیک می‌خواهید را برایتان رقم بزند بدون اینکه ذره‌ای خسته شوید. این دریاچه با زیبایی‌های بصری خود یکی دیگر از مناطق توریستی محبوب به شمار می‌رود. باتابات در 62 کیلومتری شمال شرقی کوه‌های قفقاز کوچک قرار داشته و مراکز اقامتی و امکانات رفاهی متعددی در نزدیکی آن تأسیس‌شده و خیال شما را بابت برطرف کردن نیازهای اصلی راحت می‌کند. در این منطقه ‌می‌توانید یک روز خوب را در کنار دوستان و عزیزانتان تجربه کنید.

موزه قوچ‌های سنگی نخجوان

پس از بازدید از آرامگاه مؤمنه خاتون کمی مسیرتان را ادامه بدهید تا به موزه قوچ‌های سنگی نخجوان برسید. اینم موزه در فضای باز و محوطه‌ای شبیه به پارک واقع شده و همین موضوع می‌تواند بازدید از آن را برایتان آسان‌تر کند. در حین بازدید از قوچ‌های سنگی می‌توانید از چشم اندازهای طبیعی کوه آرارات که در رو به روی شما قرار گرفته استفاده کنید. این مکان لحظات خاص و منحصر به فردی را برایتان به ارمغان می‌آورد. اگر با تهیه بلیط هواپیما نخجوان به این قسمت از آذربایجان سفر کردید موزه قوچ‌های سنگی را در لیست بازدید خود قرار دهید.

غار اصحاب کهف

همه ما داستان چند مسیحی مؤمن که از آزار و اذیت دشمنان به سمت غار پناه بردند و بعد از سیصد سال خواب بیدار شدند و خود را درون عصری دیگر دیدند را شنیده‌ایم. محققان و پژوهشگران هنوز نمی‌دانند که محل دقیق قرار گیری غار در کجای جهان است اما تا به امروز چند غار به نام اصحاب کهف در اردن، ترکیه، آذربایجان، فلسطین و سوریه نسبت داده شده که یکی از آن‌ها را در نخجوان در دسترس داریم.

مقبره حسین جاوید

یکی دیگر از جاهای دیدنی نخجوان مقبره حسین جاوید است. این مقبره علاوه بر ارزش معنوی بالای خود، برای افرادی که به هنر علاقه‌مند هستند نیز جذابیت دارد. حسین جاوید یکی از شعرای ترک بوده که در نخجوان به دنیا آمده و آثار و نوشته‌های وی در همین شهر نگهداری می‌شود. همسر و فرزند حسین جاوید در سردابه‌هایی که در بالا و پایین این بنا قرار دارد به خاک سپرده شدند. اگر در بحث معماری آشنایی سطحی داشته باشید احتمال دارد که نام راسیم علی اف به گوشتان خورده باشد. این فرد معمار بزرگی بوده و وظیفه ساخت بنا را بر عهده داشته است. ناگفته نماند که در معماری این سازه مهم، مجسمه سازی بزرگ مثل عمر الداراف نقش مؤثری ایفا کرده است.

موزه دولتی فرش نخجوان (خان سارایی)

موزه دولتی فرش نخجوان یکی دیگر از مناطق گردشگری در شهر نخجوان بوده و محل ادغام تاریخ و هنر است. اگر به این شهر سفر کردید از عمارت خان سارایی یا همان موزه دولتی فرش دیدن کنید. در این موزه صدها فرش قدیمی، با بافت سنتی دیده می‌شود که می‌تواند به نوبه خود خاص و جالب باشد. فرش‌ها، پارچه‌ها، کیف‌ها، چنته‌ها، خورجین‌ها و هر چیز دیگری که در این موزه وجود دارند همگی با طرح و نقشی متفاوت در تابلوهایی قدی به نمایش گذاشته شده‌اند. موزه دولتی فرش نخجوان در سال 1998 میلادی تأسیس شد و از آن پس به عنوان جاذبه‌ای تاریخی و فرهنگی در دسترس گردشگران قرار گرفت.

دوزداغی نخجوان

این غار مجهز به بیمارستانی با 100 تخت در زیر کوه " دوز داغ " در سال 1982 افتتاح شده  که روزانه ده ها  نفر از بیماران مبتلا به بیماری های آلرژی و رویوی همچون  آسم و برونشیت و غیر برای معالجه مراجه می کنند و در نهایت با بهبود کامل ترخص می گردند.
در این روش درمانی که نمک درمانی یا هالوتراپی نام دارد بیماران بدون توسل به دارو، مشکلات ناشی از آسم، سینوزیت و آلرژی و بیماری های تنفسی آنان بر طرف و درمان تحت درمان کامل قرار می گیرد.

 
موزه پرچم

موزه پرچم از نظر تاریخچه ویژگی های دولتی ما و انتقال آنها به نسل های آینده از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. در این موزه نسخه ای از قطعنامه "درباره نمادهای دولتی جمهوری خودمختار نخجوان" که توسط هیئت عالی مقننه جمهوری خودمختار نخجوان در 17 نوامبر 1990 به ابتکار رهبر ملی کشورمان حیدر علی اف تصویب شد و عکس های مربوط به آن روز تاریخی به نمایش گذاشته شده است. . پرچم های مرمت شده، نشان ها و نقشه های اداری ایالت های موجود تاریخی و همچنین خانات نخجوان، پرچم های داده شده به واحدهای سواره نظام خانات نخجوان، لباس های نظامی، قوانین اساسی جمهوری خودمختار نخجوان مصوب سال های مختلف، عکس های اسکناس های باستانی در نمایشگاه موزه.

آرامگاه و مقبره یوسف بن کوسیر

در دیگر مناطق دیدنی نخجوان می‌توان به آرامگاه یوسف بن کوسیر اوغلو اشاره داشت. این آرامگاه توسط معماری مطرح به نام عجمی ابوبکر اوفلو نخجوانی ساخته شده و که به بنیان گذار مدرسه معماری نخجوان نیز مشهور است. این نما در سال 1162 ساخته شد و در سال 2001 توسط منابع تاریخی مورد بازسازی قرار گرفت. این مقبره به شکل هرمی ساخته شده و گنبدی شکل نیست. البته مردم بومی این مقبره به نام گنبد اجدادی می‌شناسند که از یک ایوان زیر زمینی و یک مقبره تشکیل شده است.

مسجد جامع رسول الله

مسجد جامع رسول الله تمام تصوری که از یک مسجد دارید را از بین برده و شما را با نوع خاصی از معماری سنتی آشنا می‌کند. این مسجد در نمای بیرونی از آجرهایی که متعلق به ایران است استفاده کرده و همانند یک اثر هنری به نمایش درآمده است. مسجد جامع رسول الله به شکل یک هشت ضلعی بوده و دلیل ساخت آن به صورت هشت ضلعی را قداست عدد 8 برای اهالی نخجوان می‌دانند. این مسجد با جلوه‌های بصری متعدد هر گردشگری را محو تماشای خود می‌کند.

مقبره حضرت نوح (ع) 

این مقبره در قسمت جنوبی شهر نخجوان قرار گرفته و طی افسانه‌های گفته شده حدود 7500 سال قدمت دارد. این افسانه که حاکی از این است که طی طوفانی که کل جهان را فرا گرفته بود کشتی نوح و همراهانش برای اولین بار در این شهر فرود آمد و مردم زندگی خود را در آن‌ جا ادامه دادند. اگر به معنی کلمه نخجوان نیز توجه کنیم، می‌توانیم ریشه‌ای را پیدا کنیم که بر این موضوع دلالت دارد. این مقبره امروزه یکی از پر بازدیدترین مناطق گردشگری شهر نخجوان به شمار رفته و در سال‌های اخیر توسط پژوهشگران مورد بازسازی قرار گرفته است.

موزه تاریخ و مردم شناسی نخجوان

موزه‌ها می‌توانند در مدت زمان کوتاهی ما را در جریان و سیر تحول هر شهر یا کشوری قرار دهند. موزه تاریخ و مردم شناسی نخجوان نیز به خوبی از پس این امر برآمده و با گردآوری اشیا، کتیبه‌ها، سکه‌ها و ابزارآلات قدیمی توانسته نقش به سزایی در تعریف تاریخ نخجوان داشته باشد. این موزه در سال 1924 ساخته شده و تا امروز حدود 50 سال از تاریخ این شهر را به نمایش گذاشته است.

برج ساعت شهر نخجوان

یکی دیگر از مناطق دیدنی نخجوان، برج ساعت است. این برج با 21 متر ارتفاع در میدان شهر قرار گرفته و می‌توانید به آسانی به آن دسترسی داشته باشید. ناگفته نماند در کنار این برج هتلی با همین نام واقع شده تا اقامتی ایده آل را برایتان رقم بزند. این هتل دارای چند سالن سینما، سالن بازی کودکان، فواره موزیکال، مرکز خرید، رستوران و جاهای دیگر است است.























منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: نخجوان مسجد جامع رسول جمهوری نخجوان قوچ های سنگی یکی دیگر شهر نخجوان ساخته شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۳۱۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه تهران

به گزارش خبرگزاری مهر، با وجود عدم اخذ مجوزات لازم و عدم هماهنگی با راه آهن جمهوری اسلامی، ۱۰ واگن محموله صادراتی کشور افغانستان به ترکیه که لکوموتیو آن توسط مجموعه موسوم به کنسرسیوم جدا شد و در مرز شمتیغ رها شده بود، روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت، توسط راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران و با همراهی مرزبانی کشور به سمت مرز رازی در غرب کشور حمل شد.

همچنین راه آهن جمهوری اسلامی ایران، آمادگی خود را جهت حمل قطار دوم محموله تجاری پس از انجام تشریفات گمرکی و مرزبانی توسط صاحبان بار و شرکت فورواردر اعلام می‌کند.

در پی اطلاع رسانی‌های گذشته تاکید می‌شود که متأسفانه مجموعه موسوم به کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، بدون طی روال قانونی اعم از اخذ مجوزات مرزبانی و گمرک و همچنین عدم اخذ مجوز از راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان متولی حمل‌ونقل ریلی کشور، اقدام به ارسال تعدادی واگن با محموله تجاری به مرز شمتیغ و سپس رها کردن این ۱۰ واگن در شمتیغ کرد و کوشید با فشارهای رسانه‌ای و توسل به برخی ادعاهای بعضاً کذب، نسبت به عبور این بار از مسیر ریلی جمهوری اسلامی ایران اقدام کند.

در این راستا راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران به‌رغم ناپختگی و بی صداقتی صورت گرفته از سوی کنسرسیوم، با لحاظ کردن مصالح ملی و با حسن نیت، حمل بخش اول محموله تجاری را روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت آغاز کرد و این محموله روز گذشته (شنبه ۱۵ اردیبهشت) از تهران نیز عبور نموده و اکنون در مسیر مرز رازی واقع در شمال غرب کشور است. همچنین راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود جهت حمل محموله تجاری بعدی را پس از کسب مجوزات لازم از سوی مراجع ذیربط از جمله مرزبانی و گمرک اعلام می‎‌کند.

راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، تأکید می‌کند برقراری خط دائمی تبادلات تجاری ریلی با کشور افغانستان به ایران مستلزم انجام اصلاحات لازم بر روی خطوط ریلی افغانستان جهت رسیدن به استانداردهای مورد نیاز و همچنین انجام روال اداری و تشریفات قانونی لازم شامل اخذ مجوزهای مربوطه از مرزبانی، گمرک و راه‌آهن توسط فورواردرها خواهد بود.

راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست دولت سیزدهم مبنی بر توسعه ارتباط با همسایگان، ضمن تأکید مجدد بر تمایل خود برای گسترش هرچه بیشتر حمل ریلی محموله‌های تجاری کشور افغانستان به صورت صادرات، واردات یا ترانزیت آمادگی خود جهت کمک به بهسازی و بازسازی خطوط مربوطه و تسریع در برقراری مبادلات تجاری ریلی میان دو کشور ایران و افغانستان را اعلام می‌دارد.

کد خبر 6097908

دیگر خبرها

  • تعامل‌های با آژانس نباید متاثر از تهمت‌ها و پرونده سازی ها باشد
  • گروسی: پیشنهادی را به جمهوری اسلامی ایران برای اتخاذ گام‌های جدید ارائه دادم
  • بازتاب حضور گروسی در ایران در رسانه‌های بین‌المللی
  • رایزنی گروسی و امیر عبداللهیان در تهران
  • بازتاب حضور گروسی در اصفهان در رسانه‌های بین المللی
  • رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب
  • بارگیری غیراستاندارد محموله افغانستان توسط کنسرسیوم ریلی+عکس
  • محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه‌آهن تهران عبور کرد
  • عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه تهران
  • مدیران خودرو 777، میزبان سران اقتصادی آفریقا و ایران